skip to Main Content
+36 30 594 0700 info@oldlakesup.hu Tata, Tópart sétány 13.

27 évesen döntöttem úgy, hogy közel 9 év után otthagyom az IT multicégek világát és elmerülök a vállalkozói lét tengerében… Elég hányattatott gyerekkorom volt, már 18 évesen belekényszerültem a munka világába és 19 évesen már az akkori egyik legnagyobb hazai IT cégnél voltam alkalmazásban. Közben levelezőn tanultam. Mivel elsődleges szempont volt az anyagi biztonság, sokat dolgoztam és igyekeztem mindig kitűnni a munkahelyemen és a suliban egyaránt. Ennek megfelelően elég sok sikert tudhatok magam mögött: kitüntetéses diploma, nyelvvizsgák, hónap dolgozója cím, előléptetések stb. Régen egy torz kép élt bennem a sikerről: a munkahelyi elismerés, az eredmények hatarozták meg az életem – végtelenül szorgalmas és lelkiismeretes vagyok, de ma már nem hajtom magam annyira. Egyúttal az olyan dolgok, mint a testi-lelki harmónia és a fizikai és mentális egészség hátterbe szorultak. Teltek-múltak az évek, a hiányérzetem pedig csak nőtt. Folyton azt kérdeztem: tényleg arról szóljon az életem nagy része, hogy egy multi-gépezet apró alkatrészeként pedálozok, mint egy hörcsög a mókuskerékben? A kiégés határán voltam, ráadásul a hátam is elkezdett komolyan fájni. A tanulmányaim alatt sokat olvastam a Flow-élményről és frusztrált, hogy én nem élem át ezt az érzést nap mint nap! 

A SUP-pal 2016 tavaszán ismerkedtem meg és első látásra beleszerettem, szinte megváltásként érkezett az életembe. Egyszerű vidéki lány vagyok, imádom a természetet, a vizet különösképpen. Mivel egy gimis keresztszalag-szakadás miatt az egyik térdem nem 100%-os, előnyben részesítem az ízületkímélő mozgásformákat, a hátam miatt pedig fontos volt, hogy olyan mozgást végezzek, ami erősíti a mélyizmokat és a teljes testet. Így a SUP gyógyír lett a testi-lelki problémáimra, leírhatatlanul jólesett egy-egy stresszes nap vagy hét után kimenni az Öreg-tóra és élvezni a nyugalmat, a természetből áradó mérhetetlen pozitív energiát és közben a fizikai egészségemet is visszaszerezni.

Tatán akkoriban még szinte teljesen ismeretlen volt ez a mozgásforma, de minden alkalommal, amikor vízre szálltam, nagy volt az érdeklődés az emberek részéről a sport iránt. Közben én is elég komolyan beleástam magam a SUP rejtelmeibe, külföldi szakirodalmakat olvastam és megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy másoknak is elérhetővé tegyem ezt a mozgásformát valamint az ezzel járó lelassulást, stresszoldást, kikapcsolódást. 2016. decemberében felmondtam a munkahelyemen és nekiálltam az Old Lake SUP előkészületeinek. Beléptem a Tatai Atlétikai Klubba is, melynek Szabadidősport szakosztályán belül kezdtem el önkéntesen tevékenykedni. Fantasztikus élmény volt a 2017-es Tatai Nagy Sportágválasztón képviselni a SUP sportot és látni, hogy mennyire önfeledten élvezik a gyerekek és felnőttek egyaránt. Közben utánajártam a jogi dolgoknak, egyéni vállalkozóvá váltam, megterveztem a logót, a weboldalt, az online és nyomtatott grafikai anyagokat, beszállítót és bázist kerestem. Nem volt egyszerű, de kis segítséggel végül minden összejött. Ma már egy egész csapattal dolgozom együtt, fantasztikus barátságokra tettem szert a SUP-nak köszönhetően és a páromat is a sport által ismertem meg. Már együtt vezetjük a SUP bázist és együtt üzemeltetjük a Velegi Kaland Tanya vendégházat is. 

Elmondhatatlanul boldoggá tesz, hogy az Old Lake SUP ennyire népszerű lett és a hobbim lett a munkám. Az elégedett ügyfelek, a boldog, gondtalan, kisimult arcok egy-egy evezés után minden fáradságot megérnek. Hálás vagyok a sorsnak, hogy mindezt átélhetem!

Back To Top